PIATTO DEL GIORNO

Wpis

poniedziałek, 13 października 2014

CZERWONA SOCZEWICA Z DODATKAMI

 

czerwona soczewica

tunczyk w sosie wlasnym

pomidor papryka zolta

sol, pieprz

oliwa z oliwek

sok z cytryny

 

Soczewice wsypujemy do sitka

i dokladnie pluczemy. Do garnka wlewamy

wode, wrzucamy soczewice i wstawiamy do gotowania.

Soczewice gotujemy lekko al dente,

odcedzamy i odstawiamy na bok.

Pomidora i papryke kroimy, wrzucamy do salaterki.

Dodajemy odcedzonego tunczyka i ostygnieta

soczewice.

Calosc mieszamy z przyprawami, olejem i sokiem z cytryny.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
piattodelgiorno
Czas publikacji:
poniedziałek, 13 października 2014 11:10

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl PustaMiska - akcja charytatywna